Veelgestelde vragen - Bedrijven

Algemeen

Wie zitten er achter de Vacaturesite Wonen?

De vacaturesite is een non-profit initiatief van INretail en Werk in de Winkel, bedoeld om vraag en aanbod in de woonbranche bij elkaar te brengen. De vacaturesite richt zich op alle voorkomende beroepen in de woonbranche, van winkelmedewerkers, kantoorpersoneel tot interieurvakmensen zoals woningstoffeerders, parketteurs en keukenmonteurs.

Hoe wordt de Vacaturesite Wonen gepromoot?

De Vacaturesite Wonen wordt door middel van Google AdWords en een SEO-campagne online gepromoot. Daarnaast krijgt de Vacaturesite Wonen een vaste plek op platform Werk in de Winkel gericht op medewerkers in de retail, en op de website van de Interieurvakman m/v.

Account

Als ik een vacature wil plaatsen, moet ik dan een account aanmaken?

Ja, elk bedrijf dat een vacature plaatst op de Vacaturesite Wonen heeft ook een account. Registeren is eenvoudig. Zodra je voor het eerst een vacature plaatst wordt automatisch je account aangemaakt.
Het gemak van een account is dat je een overzicht hebt van je vacatures, je ze kunt aanpassen en verwijderen en reacties van kandidaten worden bijgehouden.

Hoe maak ik als bedrijf een account aan?

Een account aanmaken kan op twee manieren.

  1. Door het plaatsen van een vacature op de website maak je meteen een account aan. Klik op ‘plaats vacature’ en doorloop de vier stappen. Je vacature is gepubliceerd en je account geactiveerd.
  2. Wil je nog geen vacature plaatsen maar wel vast een account aanmaken? Klik dan op ‘inloggen’ rechtsboven de menubalk en kies op de pagina die verschijnt bij ‘Voor bedrijven’ op ‘registreer een account’ voor bedrijven en volg daar de uitleg. 
Wie krijgen mijn gegevens te zien die ik invul voor mijn account?

Bij het aanmaken van een account als bedrijf vragen wij om de volgende gegevens: naam, telefoonnummer, e-mailadres, en een beschrijving van het bedrijf voor op de profielpagina op de website. Deze contactgegevens zijn uitsluitend bestemd voor je account en worden niet automatisch aan sollicitanten getoond. Bij het plaatsen van een vacature vul je per vacature de gegevens in van degene die contactpersoon is voor deze vacature en de reacties van kandidaten wil ontvangen. Dat kunnen je eigen contactgegevens zijn, maar ook die van een collega.

Ik ben het wachtwoord kwijt van mijn account, en nu?

Dat is geen probleem. Vul bij het inloggen je e-mailadres in en klik op  ‘wachtwoord vergeten’. Je ontvangt automatisch een e-mailbericht met een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Vacature plaatsen

Hoe plaats ik een vacature?

Een vacature plaatsen doe je al in vier stappen.

Stap 1: Vul je e-mailadres, telefoonnummer, bedrijfsnaam en het aantal medewerkers dat bij jullie werkt. In het tekstvak vul je informatie in over je bedrijf.

Stap 2: Hier vul je de vacaturetitel in, tot wanneer de vacature online moet staan, het vakgebied, het adres waar de nieuwe medewerker komt te werken en de contactpersoon -en gegevens voor deze vacature.

Stap 3: Hier vul je alle informatie in over de vacature. Zoals het dienstverband, opleidingsniveau en de omschrijving. Je kunt hier ook afbeeldingen toevoegen of een video (drie in totaal).

Stap 4: Controleer je gegevens en plaats de vacature. Is het de eerste keer dat je een vacature plaatst, dan ontvang je een e-mailbericht met een link om je vacature te publiceren en je account te activeren. Je vacature staat nu online. Ook je account is nu actief. In je account zie je een overzicht van de vacature(s) die je hebt geplaatst. Je kunt hier vacatures toevoegen, wijzigen en verwijderen en je ziet het aantal reacties op een vacature.

Ik beheer het account, maar wil dat reacties op een vacature naar een collega gaan. Kan dat?

Ja, bij elke vacature kun je apart de naam en het e-mailadres invullen van degene die reacties op een vacature moet ontvangen.

De functieomschrijving van mijn vacature staat er niet tussen, en nu?

Bij het plaatsen van een vacature klik je op de knop 'selecteer' en kun je een keuze maken uit een lijst van functieomschrijvingen. Staat de juiste omschrijving er toch niet tussen? Dan kun je zelf een nieuwe functieomschrijving toevoegen.

Hoe lang blijf een vacature staan?

Een vacature blijft standaard drie maanden staan. Bij het plaatsen van een vacature kun je ook een andere datum invoeren. Een week voordat de termijn verloopt, ontvang je een herinnering. Via je dashboard kun je de publicatiedatum aanpassen.

Wat moet ik doen als een vacature is ingevuld en van de site kan?

Log in op je account en ga naar ‘vacatures’. Hier kun je een vacature verwijderen.

Wat kost het om een vacature te plaatsen?

Een vacature plaatsen op de Vacaturesite Wonen kost niets. De vacaturesite is een non-profit initiatief van INretail en Werk in de Winkel om vraag en aanbod in de woonbranche bij elkaar te brengen.

Dashboard

Hoe kom ik in mijn dashboard?

Als je inlogt op de Vacaturesite Wonen en je klikt rechtsboven op ‘account’ dan kom je in je dashboard.

Hoe werkt het dashboard?
  • In je dashboard kun je het profiel van het bedrijf wijzigen of aanvullen en voorzien van afbeeldingen.
  • Bij ‘vacatures’ zie je een overzicht van de vacature(s) die je hebt geplaatst. Je kunt hier vacatures toevoegen, wijzigen en verwijderen. Bij elke vacature zie je het aantal sollicitanten dat via het formulier op de site op de vacature heeft gereageerd. Deze reacties worden via de Vacaturesite Wonen naar je e-mailadres gestuurd. In dit e-mailbericht lees je de motivatie en staat een link met meer informatie (CV/profiel) en de contactgegevens van de kandidaat.
  • Je kunt via de Vacaturesite Wonen medewerkers benaderen die op zoek zijn naar een baan. Je kunt dit doen door het contactformulier te versturen. Bij ‘reacties’ staat een overzicht van de (potentiële) kandidaten die je hebt benaderd. Je ziet hier wat de status is (nog geen reactie gehad/reactie gehad).
  • Verder kun je in het dashboard je wachtwoord wijzigen, en je bedrijfsprofiel/account verwijderen als je geen gebruik wil meer maken van de Vacaturesite Wonen.

Reageren

Hoe kom ik in contact met een medewerker die op de vacaturesite staat?

Je kunt via de Vacaturesite Wonen medewerkers benaderen die op zoek zijn naar een baan. Dit doe je door via het formulier een contactverzoek te sturen. De kandidaat ontvangt via de Vacaturesite Wonen en e-mailbericht en kan het contactverzoek accepteren of afwijzen. Accepteert de kandidaat je contactverzoek dan ontvang je een e-mailbericht met een link naar het volledige profiel van de kandidaat met o.a. informatie over opleiding en werkervaring en contactgegevens. Je kunt nu direct contact opnemen met de kandidaat. De link blijft vier weken geldig.

In het dashboard bij ‘reacties’ staat een overzicht van de (potentiële) kandidaten die je hebt benaderd. Je ziet hier wat de status is (wel of geen reactie gehad). Heeft een kandidaat het contactverzoek afgewezen, dan zie je in het overzicht geen naam staan maar de functieomschrijving waarmee de kandidaat op de site staat vermeld.

Moet ik ingelogd zijn om via de website te reageren op een medewerker die een baan zoekt?

Het hoeft niet, maar het is wel het gemakkelijkst. Als je bent ingelogd worden jouw contactgegevens automatisch in het formulier ingevuld en wordt je reactie bewaard in je dashboard.

Hoe kan een kandidaat reageren op mijn vacature?

Onder elke vacatures staat een sollicitatieformulier. De kandidaat vult hier een motivatie in en kan een CV/profiel toevoegen. Als een kandidaat heeft gesolliciteerd op je vacature ontvang je via de Vacaturesite Wonen een bericht op je e-mailadres waarin je de motivatie van de kandidaat kunt lezen. Via een link kom je op een pagina met contactgegevens, CV en een link naar het profiel van de sollicitant (als de sollicitant een profiel heeft aangemaakt). Deze link blijft 4 weken geldig.
Je kunt nu rechtstreeks met de kandidaat contact opnemen of via het formulier een reactie sturen.

Heb je op je eigen site een sollicitatieformulier dat je liever gebruikt? Vul dan bij het plaatsen van je vacature de URL van je website/sollicitatiepagina in. Kandidaten die interesse hebben worden dan meteen doorgelinkt naar je eigen website. Reacties lopen dan niet via de Vacaturesite Wonen en worden niet opgeslagen in je dashboard.

Ik wil dat kandidaten reageren via mijn een sollicitatieformulier op mijn eigen website. Kan dat?

Ja. Bij het plaatsen van je vacature kun je de URL van je eigen website/sollicitatiepagina invullen. Kandidaten die interesse hebben worden dan meteen doorgelinkt naar je eigen website. Reacties lopen dan niet via de Vacaturesite Wonen en worden niet opgeslagen in het dashboard.

Hoe kom ik in contact met een kandidaat die heeft gereageerd op mijn vacature?

Als een kandidaat heeft gesolliciteerd op je vacature ontvang je via de Vacaturesite Wonen een bericht op je e-mailadres waarin je de motivatie van de kandidaat kunt lezen. Via een link kom je op een pagina met contactgegevens, CV en link naar het profiel van de sollicitant (als de sollicitant een profiel heeft aangemaakt). Deze link blijft 4 weken geldig.  Je kunt nu rechtstreeks met de kandidaat contact opnemen of via het formulier een reactie sturen

Waar kan ik de reacties van sollicitanten zien?

In het dashboard bij ‘reacties’ staat een overzicht van de (potentiële) kandidaten die je hebt benaderd. Je ziet hier wat de status is (wel of geen reactie gehad). Heeft een kandidaat het contactverzoek afgewezen, dan zie je in het overzicht geen naam staan maar de functieomschrijving waarmee de kandidaat op de site staat vermeld.

Erkend leerbedrijf

Ik ben een erkend leerbedrijf en op zoek naar een leerling/stagiair die een BBL-opleiding doet. Kan ik de Vacaturesite Wonen daar voor inzetten?

Als je een stageplek hebt voor een BBL-leerling (woningstoffeerder, parketteur, keukenmonteur, meubelstoffeerder), vul dan bij het plaatsen van de vacature bij ‘dienstverband’ in dat het gaat om 'werkend leren (BBL)'.

Koppeling ATS-systeem

Ik heb een ATS-systeem. Is er een koppeling mogelijk?

Veel bedrijven maken gebruik van applicant tracking systems (ATS) voor het beheren van hun online werving. Voor deze bedrijven hebben we een technische oplossing (feed) beschikbaar. Vacatures uit het ATS-systeem komen dan automatisch op de Vacaturesite Wonen te staan. Het realiseren van de feed is maatwerk. Stuur voor vragen en mogelijkheden een mail naar info@vacaturesitewonen.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonsgegevens

Welke contact- en bedrijfsgegevens worden op de Vacaturesite Wonen getoond?

Medewerkers kunnen bij het bekijken van je vacature de functiebeschrijving, plaatsingsdatum, het vakgebied, dienstverband, opleidingsniveau, salarisindicatie (optioneel) en secundaire arbeidsvoorwaarden (optioneel) inzien. Jouw persoonlijk gegevens zijn niet zichtbaar. Pas als een kandidaat reageert op jouw vacature kunnen jullie in contact komen met elkaar en contactgegevens uitwisselen.

Hoe gaat de Vacaturesite Wonen om met mijn contactgegevens?

Jouw persoonsgegevens worden door ons opgeslagen gedurende de tijd dat je een actief account hebt op vacaturesitewonen.nl. Voor de Vacaturesite Wonen werken we strikt volgens de AVG-regels. We gaan gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens.

Plaats je CV

Hoe kan ik een CV op vacaturesitewonen.nl plaatsen

Onderstaand ....